Hlavní obsah

Rakouský Turek ve Znojmě pobodal dva muže, bojují o život

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Znojmo

Policie pátrá po rakouském občanovi tureckého původu Eryilmazu Bülentovi, který je podezřelý z dvojnásobného pokusu o vraždu. Podle kriminalistů v neděli pobodal v centru Znojma dva mladé muže, kteří nyní bojují v nemocnici o život. Na cizince byl vydán evropský zatykač.

Foto: Policie ČR

Hledaný Eryilmaz Bülent

Článek

O případu informoval mluvčí jihomoravské policie Pavel Šváb. Z dostupných informací vyplývá, že muži se potkali v noci na ulici a strhla se mezi nimi hádka a rvačka, v níž cizinec použil nůž. Poté utekl.

Protože má policie podezření, že se vrátil do Rakouska, soud na něj vydal evropský zatykač. Bülentovi je 34 let, měří okolo 175 centimetrů, má hubenou postavu, tmavé vlasy a snědou pleť.

Jeden ze zraněných mužů je v péči lékařů znojemské nemocnice s pořezaným krkem, druhý utržil bodná poranění břicha a hrudníku a leží ve Fakultní nemocnici u svaté Anny v Brně.

Podle mluvčí znojemské radnice Zuzany Pastrňákové jsou v okolí hotelu Dukla, kde k napadení došlo, zásahy strážníků poměrně časté. Jde ale většinou jen o drobné krádeže, výtržnosti opilců a vandalství.

„Takto závažné případy tam nejsou na denním pořádku. Nyní budou strážníci a policisté jednat s vedením města o možných opatřeních, která zabrání opakování incidentu do budoucna,“ uvedla mluvčí. Od příštího roku budou v okolí hotelu Dukla nainstalovány bezpečnostní kamery.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám