Hlavní obsah

Psychicky narušený muž se zapálil na náměstí v Roudnici

Právo, koc
Roudnice nad Labem

Devětapadesátiletý muž se v pátek navečer pokusil upálit na Karlově náměstí v centru Roudnice nad Labem. Psychicky narušený muž byl s popáleninami na rukou a hlavě převezen nejprve do roudnické nemocnice a následně vrtulníkem do popáleninového centra v pražských Vinohradech. Nyní je mimo ohrožení života.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

„Krátce po 17. hodině se polil hořlavou látkou a zapálil," informovala o případu v pondělí litoměřická policejní mluvčí Pavla Kofrová. Zároveň vyloučila, že by jeho čin nějak souvisel s předvolebním mítinkem ČSSD, který ve stejnou dobu probíhal na opačné straně prostorného náměstí. Jeho účastníci si prý ničeho zvláštního nevšimli.

„Viděl jsem jen, že směrem k zámku přijela ke konci mítinku záchranka, ale nikdy by mě nenapadlo, že se tam někdo pokusil upálit," uvedl Vladimír Vlk z roudnické sociální demokracie.

Muž z Mostu se před časem léčil v psychiatrické léčebně v Horních Beřkovicích na Litoměřicku. Podle primáře zařízení Roberta Kučery patřil do skupiny lidí, kteří mají duševní poruchu.

Reklama

Výběr článků

Načítám