Hlavní obsah

Psa uvázala na řetěz a nechala ho pojít hlady, půjde za to za mříže

– Brno
Právo, Petr Kozelka

Na konci listopadu 2011 uvázala Tereza Müllerová z Brna svou čtyřletou fenku pitbulla v chatce v zahrádkářské kolonii a nechala ji tam bez jídla a jakékoli péče. Zubožené zvíře nakonec na začátku února dalšího roku uhynulo. Ženě, která se skrývá před spravedlností, ve středu potvrdil brněnský krajský soud sedmiměsíční vězení.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Soudci přitom poukázali na to, že za krutost, s jakou se zvířetem zacházela, by zasloužila ještě přísnější trest.

„V tu dobu panovaly kruté mrazy, zvíře se nemohlo hýbat, nikdo ho nevenčil. Ze všech okolností je zřejmé, že to byla obžalovaná, kdo tam psa uvázal. Trest vězení se možná může zdát na první pohled tvrdý, ale musíme si uvědomit, že je spojený s následkem, tedy smrtí zvířete. Nyní bude na obžalovanou vydán zatykač a v případě dopadení bude eskortována do výkonu trestu. Protože se skrývá už od začátku vyšetřování, může si pak podat žádost o obnovu procesu, aby se mohla k celé věci vyjádřit,“ prohlásil státní zástupce.

Způsob, jakým se o psa 'starala', je naprosto nezodpovědný, a trest, který dostala, nevystihuje fakt, jaké utrpení zvířeti způsobila.
soudkyně

Fenka uhynula na následky hladu a akutního zápalu plic.

„Nebylo prokázáno, že v době, kdy se zvířeti nedostávalo péče, bylo v péči mé klientky, navíc do té chatky mohly chodit i jiné osoby, takže není jasné, jestli tam psa přivázala skutečně ona,“ argumentoval obhájce tyranky.

Odvolací senát v čele s Hanou Kleinovou ale neměl pro ženu absolutně žádné pochopení a naopak uvedl, že by si zasluhovala přísnější trest. „Bylo jasně prokázáno, že žena byla majitelkou psa a že užívala chatku, kde bylo zvíře nalezeno. Způsob, jakým se o psa 'starala', je naprosto nezodpovědný, a trest, který dostala, nevystihuje fakt, jaké utrpení zvířeti způsobila. Byla to neuvěřitelná krutost,“ zakončila Kleinová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám