Hlavní obsah

První jarní víkend byl tragický, na silnicích zemřelo deset lidí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Při nehodách během prvního jarního víkendu přišlo o život deset lidí, což je nejhorší bilance od loňského září, kdy první víkend zemřelo při nehodách také deset lidí. Většina obětí byla ve věku od 18 do 21 let. Z hlediska počtu mrtvých byla o tomto víkendu nejhorší nehoda na Znojemsku, kde v neděli ráno zemřeli čtyři mladí lidé. V Rakousku v havaroval autobus s českými filharmoniky, podle agentury APA bylo zraněno 13 lidí.

Foto: Igor Zehl, ČTK

Nehoda osobního auta nedaleko obce Suchohrdly u Miroslavi na Znojemsku

Článek

Tragická nehoda se stala na hlavním silničním tahu mezi Brnem a Znojmem u Suchohrdel u Miroslavi na Znojemsku. Osmnáctiletý řidič Škody Felicia nezvládl řízení, vjel do příkopu a narazil do betonového mostku.

Vozidlo po nárazu vzplálo. Svědkům se z automobilu podařilo vytáhnout jen řidiče. Ten i přes poskytnutou pomoc na místě zemřel. Smrt v hořícím automobilu našli dva stejně staří kamarádi a jedna dívka, řekla mluvčí znojemské policie Lenka Drahokoupilová. [celá zpráva]

Nehoda u Suchohrdel je letošní nejhorší dopravní tragédií. Vůbec nejtragičtější dopravní nehoda v Česku se stala v únoru 2008, kdy se na rychlostní silnici R7 u Panenského Týnce na Lounsku střetly nákladní vůz, mikrobus a osobní automobil. Nehoda si vyžádala osm lidských životů. Šest lidí zemřelo v únoru 2011 při srážce dvou aut na R46 u Prostějova.

V neděli odpoledne přišli o život také dva lidé na silnici R4 u Mníšku pod Brdy. Jejich mercedes sjel ze silnice a spadl na komunikaci pod ní. Muž a žena byli ve vozidle zaklíněni v bezvědomí. "Přes veškerou snahu záchranářů se je nepodařilo zachránit," řekla mluvčí záchranné služby Petra Effenbergerová. [celá zpráva]

Jeden člověk zemřel také v neděli ráno při nehodě osobního auta u Hradce Králové. Šlo o jednadvacetiletého řidiče, který jel zřejmě rychle, dostal smyk a bočně narazil do stromu. Ve voze cestoval sám.

Řidič nadýchal 0,89 promile, při nehodě dva mrtví

V noci na sobotu zemřeli při havárii osobního auta u Velké Bystřice na Olomoucku dva dvacetiletí muži. Auto řídil další, stejně starý mladík, který měl v dechu 0,89 promile alkoholu, řekla ČTK policejní mluvčí Marie Štrbáková.

Policisté si rychle jedoucího audi všimli na náměstí ve Velké Bystřici. Vyjeli za ním a snažili se ho zastavit. Řidič však na výzvu nereagoval a zrychlil. Vozidlo za obcí vyjelo ze silnice a narazilo do stromu, kde se pak také převrátilo a zůstalo v příkopu," uvedla mluvčí. [celá zpráva]

Deset zraněných na Jablonecku

Vážná byla také nehoda v Lučanech nad Nisou na Jablonecku, kde se v noci na neděli zranilo deset mladých lidí. [celá zpráva]

V sobotu odpoledne se čtyři lidé zranili, z toho dva těžce, při nehodě nedaleko Vroutku na Lounsku.

Zatím poslední známá nehoda se stala zhruba v 19:40 na hlavním silničním tahu I/3 mezi Kamenným Újezdem a osadou Bartochov na Českobudějovicku. Osobní auto tam srazilo chodce, který se pravděpodobně pohyboval ve vozovce. Po střetu místě zemřel.

Třináct zraněných v Rakousku

Autobus se členy České filharmonie havaroval v neděli odpoledne u dolnorakouského Mistelbachu, zraněno bylo 13 lidí, z toho tři těžce.

Filharmonici se vraceli ze série koncertů ve Vídni. Šlo ale jen o menší část souboru, větší odcestovala letecky do Polska. Autobus sjel ze silnice a zřítil se ze sedmimetrového náspu. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám