Hlavní obsah

V ujíždějícím audi zemřeli při policejní honičce dva mladíci

Právo, alf
Olomouc

K tragické dopravní nehodě došlo v noci na sobotu kolem jedné hodiny ráno za obcí Velká Bystřice ve směru jízdy na obec Bukovany na Olomoucku. Při policejní honičce zemřeli dva spolujezdci v ujíždějícím autě.

Foto: HZS Olomouckého kraje

Uvnitř zdemolovaného vozu zůstali po nehodě zaklíněni dva spolujezdci.

Článek

„Policisté obvodního oddělení si při hlídkové činnosti na Zámeckém náměstí ve Velké Bystřici všimli rychle projíždějícího vozidla značky Audi. Proto se za autem vydali a snažili se za pomoci výstražného světelného zařízení řidiče vozidla přimět k zastavení. Ten však nereagoval a naopak zrychlil,“ přiblížila policejní mluvčí Marie Štrbáková.

Zhruba tři sta metrů za obcí však podle ní automobil vyjel ze silnice a narazil do stromu, kde se pak také převrátil a zůstal v příkopu.

„Ve vozidle byli tři lidé, dva z nich zůstali po nehodě zaklínění. Řidič vozidla vystoupil,“ podotkla mluvčí.

Foto: HZS Olomouckého kraje

Uvnitř zdemolovaného vozu zůstali po nehodě zaklíněni dva spolujezdci.

I přes okamžitou první pomoc policistů a později i zdravotníků oba zaklínění muži ve věku 20 let svým zraněním podlehli již na místě nehody.

„Řidič, taktéž ve věku 20 let, se podrobil orientační dechové zkoušce, při které nadýchal 0.89 promile alkoholu v dechu. Příčiny a okolnosti této tragické události budou předmětem dalšího policejního vyšetřování,“ dodala mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám