Hlavní obsah

Pronásledovaný řidič vrazil v Praze do hlídky strážníků, jednoho těžce zranil

Novinky, kub
Praha

Policie pronásledovala v noci na pátek v Praze řidiče Škody Octavia, který odmítal zastavit. Při úprku ulicemi vrazil do hlídky městské policie. Dva strážníci se zranili, jeden z nich vážně a zůstal v nemocnici.

Policie pronásledovala řidiče v PrazeVideo: Policie ČR

 
Článek

Hlídka státní policie pronásledovala řidiče Poděbradskou ulicí kolem 1:30. „Došlo k nárazu do služebního vozidla městské policie a zranění obou strážníků, kteří byli ve vozidle,“ sdělila v pátek mluvčí strážníků Irena Seifertová.

Strážník, který byl za volantem, skončil se středně těžkými zraněními v nemocnici.

„Jeho kolega spolujezdec byl ošetřen a nyní je v domácí péči. Ke střetu došlo při standardním výkonu služby našich strážníků,“ dodala mluvčí.

Mercedes vrazil před strážníky v Brně do sloupu. Řidič měl tři promile, spolujezdkyně dvě

Krimi

Mluvčí policie Violeta Siřišťová uvedla, že její kolegové si podezřelého auta nejdřív všimli kvůli jeho značné rychlosti. Když se ho snažili zastavit světelnou signalizací, řidič začal ujíždět.

„Celé pronásledování ukončila až dopravní nehoda, kdy řidič nezvládl řízení a v Poděbradské ulici naboural do dvou projíždějících vozidel. Ujíždějící vozidlo bylo uvězněné v tramvajovém pásu a řidič se před policisty v něm zamkl. Policisté řidiče z vozidla za použití donucovacích prostředků vytáhli a zpacifikovali,“ upřesnila mluvčí.

Při kontrole se ukázalo, že je muž v databázi celostátně hledaných, navíc byl pod vlivem alkoholu, nadýchal přes promile. Řidiči hrozí za ohrožení pod vlivem návykové látky a těžké ublížení na zdraví až desetileté vězení.

Reklama

Výběr článků

Načítám