Hlavní obsah

Pronásledovaný řidič u Prahy havaroval, skočil do Vltavy a strážníkům uplaval

Novinky, jap

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Strážníkům obecní policie z Vestce ujížděl v pátek odpoledne řidič mercedesu u Prahy poté, co mu naměřili vyšší rychlost. Honička skončila v Měchenicích v okrese Praha-západ nehodou, řidič poté skočil do Vltavy a před strážníky uplaval.

BEZ KOMENTÁŘE: Řidič havaroval a skočil do řekyVideo: Pavel Jaňurek, Novinky

 
Článek

Vše začalo běžným měřením rychlosti na silnici ve Vraném nad Vltavou. Strážníci řidiči mercedesu naměřili na čtyřicítce přibližně 60 kilometrů v hodině, chtěli ho proto zastavit ke kontrole.

"Řidič ale nedbal výzev a vesteckým strážníkům začal ujíždět směrem na Měchenice a Davli. V Měchenicích poté před místem zúžení naboural do dopravního značení," řekla Novinkám policejní mluvčí Michaela Richterová.

Po poli i v protisměru. Řidič s policií nalepenou na svém pick-upu uháněl Svitavskem

Krimi

Řidič podle informací Novinek ujížděl podél Vltavy až dvousetkilometrovou rychlostí. Po nehodě, kdy proti němu jely zúžením auta a on tak nemohl pokračovat dále, vystoupil z vozu a skočil do Vltavy. Za necelých 20 minut řeku přeplaval na druhý břeh a zmizel neznámo kam. Strážníci si ještě vypůjčili loďku, na které se za mužem po Vltavě vydali, ve vodě už ale nebyl.

Do pátrací akce se následně zapojily policejní hlídky z Prahy i Středočeského kraje. Řidiče na útěku se ale vypátrat nepodařilo.

Nehodou v Měchenicích se nyní zabývají dopravní policisté.

Reklama

Výběr článků

Načítám