Hlavní obsah

Pronásledování zlatého audi ulicemi Prahy skončilo nehodou. Před zbraněmi řidič utíkal

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Zběsilou honičku ulicemi metropole absolvovali v pondělí pražští policisté. Řidiče zastavila až proražená pneumatika jeho zlatého audi a náraz do jiného auta. Přesto se marně pokusil o útěk.

Pronásledování skončilo nehodouVideo: Policie ČR

 
Článek

Hlídka chtěla zlaté audi zastavit v Praze 3, ale šofér začal ujíždět Spojovací ulicí. Nehleděl na červenou, ani na jiné účastníky provozu a snažil ze všech sil setřást policisty. V jednu chvíli se dokonce snažil vytlačit policejní auto.

„Při průjezdu Průmyslovou ulicí prorazil řidič pneumatiku na svém vozidle, nezvládl řízení a narazil do plně obsazeného vozidla Mercedes, které jelo v tu dobu před ním,“ uvedla mluvčí policie Violeta Siřišťová.

Zběsilý řidič prchal v Praze po cyklostezce, pak plaval přes Berounku i se psem

Krimi

Řidič pohotově vyskočil a začal utíkat před policisty s namířenými zbraněmi. Nakonec byl zadržen. Následně hlídka zjistila, že ho v neděli řešila kvůli drobné krádeži. Navíc měl zákaz řízení a test na drogy byl pozitivní. Nikdo naštěstí nebyl zraněn.

„Jednatřicetiletý muž je v současné chvíli podezřelý ze spáchání trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, za což mu v případě odsouzení hrozí až dvouletý pobyt za mřížemi,“ konstatovala Siřišťová.

Policie žádá občany, kteří byli bezohlednou jízdou ohroženi, aby se přihlásili na linku 158.

Foto: Policie ČR

Zadržený řidič

Foto: Policie ČR

Auto, ve kterém muž ujížděl.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám