Hlavní obsah

Prodejci drog dostali u ostravského soudu tresty od dvou do deseti let vězení

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Krajský soud v Ostravě v pátek vynesl verdikt nad třemi muži, kteří v roce 2010 ve velkém prodávali drogy na Ostravsku. Nejvyšší trest dostal Ondřej Válka, který si ve vězení odsedí deset let. Další obžalovaný Pavel Ošlejšek dostal devět let. S nejnižším dvouletým trestem vyvázl Ladislav Mechel, který za mřížemi stráví dva roky.

Foto: Aleš Honus, Právo

Obžalovaní (zleva) Ondřej Válka, Pavel Ošlejšek a Ladislav Mechel

Článek

Trojici se podařilo dopadnout díky policejnímu agentovi, který předstíral zájem o nabízené drogy. „Pervitin si obžalovaní opatřovali vlastní výrobou. Odkud pocházely další drogy, se nepodařilo zjistit,“ uvedl státní zástupce David Bartoš. „Obžalovaní obchodovali s pervitinem, kokainem a marihuanou. Dá se říct, že drogy prodávali ve velkém rozsahu,“ dodal.

Při domovních prohlídkách policisté našli větší množství drog. Obžalovaný Ondřej Válka měl u sebe pět kilogramů marihuany, dvacet deka kokainu a větší množství pervitinu. Ošlejšek podle obžaloby v roce 2010 z Polska dovezl blíže nezjištěné množství léčiv, ze kterých vyrobil minimálně 370 gramů pervitinu.

„Pervitin vyráběl v pronajatém rodinném domě v Ludgeřovicích,“ uvedl soudce Miloslav Studnička s tím, že 260 gramů pak předal Ondřeji Válkovi, který drogy dále prodával. Policisté také při prohlídce u Ošlejška našli 5 761 tablet modafenu, obsahujících pseudoefedrin.

Obžalovaný Mechel si pak podle rozsudku opatřil minimálně 200 gramů kokainu, který měl přechovávat na blíže nezjištěném místě a postupně ho předávat za peníze dalším osobám.

Rozsudek zatím není pravomocný, protože obžalovaní se proti němu odvolali. Případem se tak bude muset zabývat ještě Vrchní soud v Olomouci.

Reklama

Výběr článků

Načítám