Hlavní obsah

Prodejce padělků za milióny na sebe upozornil honičkou s policií

Novinky, lsi
Praha

Bezohlednou jízdou ulicemi pražských Holešovic a následnou honičkou s policií na sebe upozornil pětatřicetiletý muž, který se živil prodejem padělků oblečení, kabelek a dalších doplňků luxusních značek. Trestnou činností si měl přijít až na několik miliónů korun. Ve středu o tom informovala pražská policejní mluvčí Jana Rösslerová.

BEZ KOMENTÁŘE: BMW policistům nakonec ujeloVideo: Policie ČR

 
Článek

Prodejce padělků na sebe upozornil už v únoru loňského roku, když ujížděl se svým sportovním BMW policejní hlídce.

„Té sice ujel, nicméně to už byl v hledáčku kriminalistů, kteří si na řidiče počkali před poštou v Běchovicích, kam mířil odeslat asi dvacet balíků s padělky zákazníkům internetového bazaru. Detektivové muže zadrželi a zajistili mu navíc jeho luxusní vůz a neodeslané zásilky,“ uvedla Rösslerová.

Policie tak začala vyšetřovat složitý případ, ke kterému přizvala i odborníky, specialisty a analytiky. Mezi nimi byli například zástupci známých značek, kteří vypracovali odborná vyjádření a shodně konstatovali, že zboží bylo nelegálně opatřeno jejich ochrannou známkou. „Jednalo se tak o padělky zaměnitelné za originály,“ vysvětlila mluvčí.

Za několik měsíců vydělal přes milión

Policie u muže zajistila stovky kusů padělaného oblečení a doplňků, finanční hotovost a data související s nabídkou padělků na internetu.

„Detektivové proto muže podezřívají, že se věnoval tomuto druhu podnikání dlouhodobě, balíky odesílal v podstatě do všech koutů republiky a mohl si tak přijít i na několik miliónů korun,“ uvedla Rösslerová s tím, že od listopadu 2013 do února 2014 odeslal více než dvanáct set zásilek za více než milión korun.

Foto: Policie ČR

Zabavené padělky

Kriminalisté také zjistili, že muž měl exekuci a většinu majetku přepsal na svou matku, která však o podnikání svého syna nevěděla.

„Vyšetřovatel před několika dny obvinil zadrženého ze spáchání trestného činu porušení práv k ochranné známce a jiným označením a za to mu nyní hrozí trest odnětí svobody až na dva roky,“ dodala mluvčí. V případě odsouzení nepůjde do neznámého prostředí, neboť v minulosti už byl dvakrát potrestán za miliónové podvody.

Reklama

Výběr článků

Načítám