Hlavní obsah

Pro sex jsem je posílala za manželkou, tvrdila soudu tanečnice z Atlas Cabaretu

Novinky, bad
Praha

V klubu Atlas Cabaret u pražského Václavského náměstí se neposkytovaly sexuální služby, tvrdily v pondělí u soudu dívky, které v podniku pracovaly. Od zákazníků prý dostávaly spropitné za bezkontaktní privátní tance, klub jim také dával provize za to, že si návštěvníci objednávali nápoje. Podle obžaloby byli muži zapojení do provozu klubu kuplíři. Za to jim hrozí až osmileté vězení.

Foto: Jiří Forman, Novinky

Razie v klubu Cabaret Atlas

Článek

Někteří z mužů byli zatčeni v únoru 2013 při policejní razii v pražské ulici Ve Smečkách, ve které fungoval i Cabaret Atlas [celá zpráva]. Akci údajně předcházela devítiměsíční příprava. Kriminalisté následně obvinili  z dlouhodobého organizování prostituce osm lidí, přičemž někteří z nich mají údajně na svědomí i pojistné a úvěrové podvody.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Předvolané tanečnice v pondělí u Obvodního soudu pro Prahu 1 popřely, že by šlo o sex. Vydělávaly si prý zejména tancem, jak na pódiu, tak i v oddělených boxech, tzv. private dance či lap dance. Pokud se se zákazníkem daly do řeči a on je pozval na drink, dívky dostaly poté ze zaplaceného účtu provizi, která se podle jedné z nich pohybovala mezi dvěma sty až pěti tisíci korun.

Chodily tam páry z veřejnosti, které si pokoj zaplatily. Jinak tam byly všude cedule s nápisem, že sexuální služby jsou zakázané
tanečnice klubu

O žádných poskytovaných službách nevědí. Dívky tvrdily, že v klubu byla vyvěšená upozornění, že veškeré služby jsou bezkontaktní a poskytování sexuálních služeb je zakázáno. A dívky to prý dodržovaly.

„Lidé se mě ptali, jestli je možné jet s nimi na hotel. Říkala jsem jim, že ne, že jsem profesionálka,“ uvedla jedna ze svědkyň. „Říkala jsem jim, že pro takové služby musí jít za manželkou,“ odpověděla další tanečnice na dotaz soudu.

Na pokojích se prý jen tančilo

Součástí klubu byly ve vyšších patrech i pokoje k pronajmutí. Na jejich účelu se ale svědkyně neshodly. Jedna má za to, že měly fungovat patrně jako hotel, případně jako ubytovna pro tanečnice, které neměly kde bydlet. Další si zase myslela, že se tam chodilo soukromě tančit. „Chodily tam páry z veřejnosti, které si pokoj zaplatily. Jinak tam byly všude cedule s nápisem, že sexuální služby jsou zakázané,“ vypověděla jedna z žen.

Jedinou svědkyní, která trochu dala za pravdu obžalobě, byla šatnářka klubu, podle které se v Cabaretu Atlas služby sexuálního rázu nejspíše poskytovaly. „Tuším, že se tam provozovala prostituce. Usuzuji tak z toho, že tam chodily spoře oděné dívky,“ prohlásila žena, která práci šatnářky vzala jako přivýdělek při studiu.

Další termíny hlavního líčení jsou vypsány na konec října a počátek prosince, kdy by měl pokračovat výslech dalších svědků.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám