Hlavní obsah

Příbuzní pacienta napadli v břeclavské nemocnici lékařku i sestry

Právo, miv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Břeclav

Pracovní neschopností zaměstnanců skončil incident, který se v břeclavské nemocnici odehrál v pátek minulého týdne. Příbuzní pacienta napadli lékařku i sestry. Na místě musela zasahovat policie.

Foto: Mapy.cz

Břeclavská nemocnice

Článek

Událost se stala na oddělení ARO, v části nemocnice, kde jsou pacienti s nejvyšší potřebou lékařského dohledu. Skupina, domáhající se okamžitých informací o stavu příbuzného, se dostala do konfliktu s lékařkou a sestrami, které jí přispěchaly na pomoc. „Událost policisté prověřují. Na místě zasahovala městská i republiková policie, aktéry incidentu jsme zajistili při odchodu z nemocnice,“ potvrdila policejní mluvčí Kamila Haraštová.

„Konflikt mezi rodinou pacienta a lékařkou řeší policie, nicméně vedení nemocnice se s rodinou sešlo a domluvilo na dalším postupu, který povede k bezproblémovému léčení pacienta. Došlo k vyhrocení situace, která se dle rodiny již opakovat nebude. Nemocnice naopak chápe její strach o příbuzného. Prosíme všechny, aby již více situaci nevyhrocovali,“ napsal na sociální síti ředitel nemocnice Jiří Jurník.

Další návštěva bez problémů

Následně si schytal své kvůli tomu, že, nejspíše kvůli etnickému původu pachatelů, chce údajně událost banalizovat. „Lékařka a dvě sestry jsou v důsledku incidentu ve stavu práceneschopných. Marodí, navzdory tomu, že na ně nadřízení tlačili, aby to neřešili neschopenkou,“ řekl Právu zdroj z nemocnice.

Ředitel nemocnice Právo odkázal na zřizovatele. „Vedení Nemocnice Břeclav o události informovalo Jihomoravský kraj. Při návštěvě pacienta v péči ARO došlo k incidentu, který přerostl ve fyzické napadení lékařky. Následovala potyčka mezi napadající a personálem, který se snažil napadenou lékařku chránit. Situace si vyžádala pomoc ostrahy nemocnice a posléze policie – městské i státní,“ potvrdila mluvčí kraje Monika Brindzáková.

Dohodnutý postup při návštěvách rodiny se prý vyplatil, další návštěva byla bez problémů. „Konflikt mezi rodinou pacienta a lékařkou řeší Policie České republiky za spolupráce vedení nemocnice,“ dodala.

Případ se intenzivně projevil i na sociálních sítích. Lidem nevadí jen incident, ale i následná snaha vedení nemocnice jeho povahu minimalizovat. Aktéři incidentu se do debaty také zapojili, rodina pacienta se k němu jednoznačně přihlásila, následně ovšem příspěvek smazala. I to přispělo k vyostření konfliktu.

Reklama

Výběr článků

Načítám