Hlavní obsah

Ve firmě na Berounsku explodoval doručený balíček, jeden mrtvý

Beroun
Aktualizováno

Při výbuchu v areálu firmy v Osově na Berounsku ve středu dopoledne zemřel jeden člověk, který na místě podlehl těžkým zraněním. Další člověk byl při výbuchu zraněn těžce a jeden utrpěl lehká poranění. Podle zdroje ČTK jedna z prvotních informací hovoří o tom, že ve firmě vybuchl doručený balíček. Přesnou příčinu zjišťují policisté.

Místo výbuchu v Osově na Berounsku Video: Jiří Forman, Novinky

 
Článek

Podle mluvčí středočeských hasičů Lenky Kostkové byl výbuch v areálu společnosti na tísňovou linku ohlášen v 10:30. K explozi mělo dojít na recepci.

Firmu prohledávají pyrotechnici. „Vzhledem k tomu, že došlo k usmrcení jedné osoby a těžkému zranění druhé osoby, byl výbuch většího rozsahu,“ řekl šéf policejních pyrotechniků Michal Dlouhý.

Podle středočeské policejní mluvčí Štěpánky Zatloukalové při explozi zemřel 43letý zaměstnanec firmy Albixon, která vyrábí bazény. Policie odmítá spekulovat o příčinách výbuchu, víc informací slíbila mluvčí na čtvrteční dopoledne.

Foto: Jiří Forman, Novinky

Hasiči na místě výbuchu

Podle informací záchranářů na místě zasahoval vrtulník a dva sanitní vozy. Dva lidé byli zraněni těžce, mladý muž svým zraněním podlehl ještě před příjezdem záchranné služby.

Foto: Petr Janiš, Právo

„Těžce zraněná mladá žena měla mnohočetné poranění břicha, hrudníku a dolních končetin a utrpěla popáleniny v obličeji. Její stav byl vážný a zasahující lékař musel zahájit léčbu se zajištěním základních životních funkcí. Pacientka byla vrtulníkem přepravena do Fakultní nemocnice v Motole,” informovala mluvčí záchranářů Tereza Vojtová.

Ošetřen byl také mladý muž, který si stěžoval, že má zalehlé uši. Po kontrole byl ponechán na místě.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám