Hlavní obsah

Při srážce kamiónů na D2 zemřel řidič, nehoda dálnici zablokovala

Právo, Milan Vojtek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nehoda dvou kamiónů na dálnici D2 u Břeclavi si ve čtvrtek vyžádala život jednoho řidiče. Dálnice je na 46. kilometru ve směru na Bratislavu uzavřena, tvoří se několikakilometrové kolony. Dopravu u Břeclavi komplikovala také ranní nehoda cisterny, která převážela tekutý dusík.

Foto: Milan Vojtek, Právo

Náraz kabinu zcela zdemoloval.

Článek

Deset minut před čtrnáctou hodinou na dálnici ve směru od Brna chorvatský řidič kamiónu nejspíše pozdě reagoval na situaci a zezadu narazil do rumunského kamiónu. Náraz kabinu tahače zcela zdemoloval. „Do odstaveného kamiónu zezadu narazil druhý,“ uvedla mluvčí břeclavské policie Kamila Haraštová.

„Teprve poté, co se podařilo těžkou technikou od sebe havarovaná vozidla odtrhnout, dostali se hasiči k řidiči. Zemřel na místě nehody. V kabině tahače jel sám,“ řekla Haraštová. Zásah hasičům komplikovaly i exploze pomačkaných obalů se sycenými nápoji.

Foto: Milan Vojtek, Právo

Dálnici nehoda zcela paralyzovala.

Před místem nehody vznikla asi osmikilometrová kolona, fronty se tvořily i na všech souběžných trasách. Odstraňování následků nehody potrvá několik hodin.

Dopravu na D2 a okolních komunikacích paralyzovala už dopoledne nehoda cisterny s nákladem kapalného dusíku. „Řidič s cisternou nezvládl sjezd z dálnice,” řekla Haraštová. Navíc se na objízdné trase srazila dvě osobní auta.

Reklama

Výběr článků

Načítám