Hlavní obsah

Při sjezdu na laně si muž zlomil nohu

Právo, Anna Bortlíčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

FRÝDEK-MÍSTEK

Jen pár desítek lidí si v sobotu ve Ski areálu v Mostech u Jablunkova na Frýdecko-Místecku vyzkoušelo adrenalinovou atrakci - sjezd na bezmála čtvrt kilometru dlouhém laně. Zhruba po půl hodině od uvedení zcela nové letní atrakce do provozu ji museli provozovatelé zastavit, protože jeden z návštěvníků, 39letý muž z Českého Těšína, si při dojezdu do dolní stanice zlomil nohu.

Článek

Záchranná služba zraněného převezla do Nemocnice v Třinci na Sosně. "Muž je u nás hospitalizován a jeho zdravotní stav si vyžaduje chirurgický zákrok," řekla Právu mluvčí nemocnice Lanka Franková, ale k typu zranění se odmítla vyjádřit.

 "Je nám to moc líto, ale bohužel u sportů obecně, a hlavně u adrenalinových, se něco takového může stát. Zájemci jsou předem podrobně poučeni o bezpečnostních pravidlech, o tom, že musí brzdit a jakým způsobem atd., a podepisují prohlášení, že tuto adrenalinovou činnost budou vykonávat na vlastní nebezpečí a riziko. Muž, který se zranil, řekl, že to neubrzdil. Podle našich informací si zlomil levou nohu nad kotníkem," řekla Právu mluvčí areálu Dorota Havlíková.

"Během dva týdny trvajících bezpečnostních a zátěžových zkoušek byly uskutečněny stovky jízd a nikomu se nic nestalo," uvedl Alois Martynek, ředitel tamních Technických služeb, které areál provozují. Podle Havlíkové vliv by neměla mít ani hmotnost zraněného muže, který údajně váží 102 kilogramy.

Při zátěžových zkouškách jezdili i muži, kteří váží přes 120 kilo, a bylo to zcela bez problémů," dodala. "Provoz atrakce jsme přesto ihned zastavili, v pondělí budeme kontaktovat firmu, která nám to instalovala, aby znovu udělala zkoušky bezpečnosti a dojezdové rychlosti. Věřím ale, že všechno bude v pořádku a že další víkend budeme moci atrakci znovu spustit," řekl Martynek.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám