Hlavní obsah

Při řezání kovu odlétla jiskra na střelný prach, výbuch zranil muže

Právo, jr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přerov

Neopatrné řezání kovu bylo příčinou výbuchu střelného prachu a vážného zranění padesátiletého muže v sobotu večer v rodinném domku v Turovicích na Přerovsku. Zraněný skončil na popáleninovém centru Fakultní nemocnice v Ostravě.

Foto: HZS Moravskoslezského kraje

Ilustrační foto

Článek

„Tísňová linka přijala ve večerních hodinách informaci o neznámé explozi v rodinném domku se zraněním osoby v obci Turovice na Přerovsku,“ informoval mluvčí hasičů Zdeněk Hošák.

K místu události ihned vyrazily jednotky profesionálních a dobrovolných. „Průzkumem na místě zjistili již uhašené zahoření papírových krabic, vyloučili možnou předchozí domněnku exploze topného systému a dle získaných poznatků začali pracovat s variantou neopatrnosti při manipulaci s nebezpečnou látkou – střelným prachem. Veškeré další okolnosti šetří Policie ČR,“ sdělil Zdeněk Hošák.

Až dva roky vězení

„Zjistili jsme, že při řezání kovu bruskou odlétla jiskra přímo na plastovou láhev obsahující asi jeden kilogram střelného prachu, Okamžitě došlo k výbuchu a poranění muže a dalším hmotným škodám,“ doplnil mluvčí policie František Kořínek.

Zraněného padesátiletého muže s vážnými popáleninami prohlédla a ošetřila posádka zdravotníků, poté pacient skončil na popáleninovém centru FN v Ostravě.

Přerovští policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření z přečinu obecné ohrožení z nedbalosti. V případě prokázání viny a odsouzení podezřelému hrozí trest odnětí svobody až na dvě léta.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám