Hlavní obsah

Při požáru vyvážecí soupravy shořelo i pokácené dřevo

Právo, alf

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Škodu jeden a půl milionu způsobil požár lesní vyvážecí soupravy a dřevní kulatiny u Velké Lhoty na Valašsku. Plameny zlikvidovaly osmdesát metrů pokácených a ke skládce přiblížených kmenů dřeva.

Foto: HZS Zlínského kraje

U Velké Lhoty na Valašsku hořela vyvážecí souprava a desítky kubíků vytěženého dřeva.

Článek

„Vyvážecí souprava byla v době příjezdu prvních jednotek na místo události kompletně v plamenech. Požár se dále rozšířil na přibližně osmdesát kubíků pokáceného dřeva na stráni, a také na blízký lesní porost,“ přiblížil Pavel Řezníček z Hasičského záchranného sboru Zlínského kraje.

Pět jednotek profesionálních a dobrovolných hasičů mělo v lesním porostu ztížený příjezd k místu neštěstí.

„Lesní cesty nebyly vyhovující pro požární techniku, dojezdový čas se nám prodloužil,“ přiznal Řezníček. Ještě před příjezdem záchranářů se snažil požár neúspěšně uhasit řidič soupravy pomocí ručních hasicích přístrojů. To se podařilo až hasičům, kteří plameny dostali pod kontrolu během půl hodiny.

Foto: HZS Zlínského kraje

Vyvážecí souprava zcela shořela.

„Následovaly dohašovací práce a dovoz vody na místo, který komplikovaly složité přístupové podmínky. Hasiči museli proto v lesním porostu vytvořit místo pro otáčení cisternových vozidel a postupně kyvadlově dopravovat vodu k požářišti,“ podotkl Řezníček.

Celková likvidace požáru trvala hasičům tři a půl hodiny. Až do nočních hodin pak místo hlídali dobrovolní hasiči. Příčinu požáru nyní zkoumá vyšetřovatel hasičů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám