Hlavní obsah

Při požáru domova pro seniory v Krupce zemřela žena

• Aktualizováno

Při nedělním nočním požáru, který vypukl v bytě domova s pečovatelskou službou ve Hřbitovní ulici v Krupce, zemřela žena. Hasičský sbor Ústeckého kraje o zásahu informoval na svých webových stránkách s tím, že příčiny požáru jsou v šetření. Obyvatelé se do domu zatím vrátit nemohou, objekt posoudí statik.

Foto: Karel Otcovský, Právo

Požár domu s pečovatelskou službou v Krupce

Článek

K požáru vyjeli hasiči v neděli v 0:36. Kvůli nasazení šesti jednotek byl vyhlášen druhý stupeň požárního poplachu.

„Při požáru zemřel člověk. Jedenáct lidí bylo evakuováno,” uvedli hasiči s tím, že jedna osoba skončila v nemocnici. Požár byl zlikvidován v 1:47 a příčina vzniku se vyšetřuje.

Foto: Karel Otcovský, Právo

Požár domu s pečovatelskou službou v Krupce

Město se o klienty postará

Pečovatelskou službu, která se snaží, aby klienti mohli setrvat ve svém přirozeném prostředí, zajišťuje město.

„Bylo štěstí v neštěstí, že byt nad tím, který byl zasažený požárem, nebyl obsazený, mohlo to dopadnout ještě hůř. Hasiči navíc byli na místě velmi rychle,” řekl starosta Zdeněk Matouš (ČSSD). Sedm vyděšených a vyčerpaných seniorů, které oheň vyhnal z domovů, našlo ještě v noci azyl v ubytovně pro sportovce na místním stadionu. Starají se o ně pečovatelky a mají zajištěné i stravování. O dvě klientky se postaraly jejich rodiny.

Foto: Karel Otcovský, Právo

Požár domu s pečovatelskou službou v Krupce

„My se o ty seniory postaráme minimálně dva, tři dny, a myslím si, že možná i déle. Jsme na to připraveni,” dodal starosta. K dispozici je na stadionu osm pokojů, mají tam i sociální zázemí a společenskou místnost.

„Teď řešíme, že by si potřebovali vyzvednout nějaké věci u sebe doma, to nějak vyřešíme ve spolupráci s hasiči a policií,” dodal Matouš. Dům podle něj bude potřebovat zřejmě zásadní rekonstrukci.

Požár napáchal na domě škody za tři až pět milionů korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám