Hlavní obsah

Při požáru chaty zemřel v Olomouci člověk

– Olomouc
Právo, Novinky, mhr, jap

Lidskou oběť si vyžádal požár, který vypukl v noci na středu v chatě na Slavonínské ulici v Olomouci. Právo o tom informovala mluvčí Hasičského záchranného sboru Olomouckého kraje Vladimíra Hacsiková.

Foto: Pavel Jaňurek, Novinky

Požár chaty u Říčan

Článek

Operační středisko hasičů podle ní přijalo oznámení o požáru chaty v úterý ve 21.49. „Hasiči po příjezdu zjistili, že hoří chatka o rozměrech asi 10 x 10 metrů a požár se rozšířil i na další objekt stojící poblíž,“ uvedla mluvčí.

Plameny podle ní dostali hasiči pod kontrolu za necelou půl hodinu po oznámení události, v 22.39 pak hlásil velitel zásahu likvidaci požáru. „Při průzkumu našli hasiči uvnitř hořícího objektu lidské tělo, které nejevilo známky života,“ dodala Hacsiková.

„Leželo ve spáleništi a zbylo z něj jen torzo. Totožnost osoby se zjišťuje. Byla nařízena soudní pitva,“ sdělil Právu ve středu policejní mluvčí Josef Bednařík.

Co bylo příčinou vzniku požáru a výše škody jsou dosud předmětem vyšetřování.

První silvestrovský požár

K pravděpodobně prvnímu silvestrovskému požáru vyjížděli krátce po půlnoci profesionální i dobrovolní hasiči z Říčan. Hořet začalo poblíž Jažlovic na Praze východ. Plamenů si jako první všimli zaměstnanci nedalekého logistického areálu. Přivolaná bezpečnostní služba zjistila, že hoří chatrč.

BEZ KOMENTÁŘE: Požár chatrče u ŘíčanVideo: Novinky

Podle prvotních informací si měl v chatrči pravděpodobně přitápět bezdomovec. Oheň ale nezvládl a plameny zachvátily a zničily celé jeho obydlí. Z místa pravděpodobně utekl. Přesné příčiny požáru hasiči zjišťují.

Reklama

Výběr článků

Načítám