Hlavní obsah

Při požáru chaty na Českolipsku zemřel člověk

Právo, pra

Smrt jedné osoby si vyžádal sobotní požár chaty v rekreační oblasti Stvolínky na Českolipsku. Hasiči dostali hlášku o hořícím dřevěném objektu jednu hodinu a patnáct minut po páteční půlnoci.

Foto: HZS

Plameny totálně zničená chata.

Článek

„Když dorazili na místo, byla vrchní část chaty v jednom ohni a spadlá střecha. Měli jsme informaci, že uvnitř by se mohla nacházet dvojice majitelů. Ohořelé tělo jednoho z nich se uvnitř objektu podařilo poměrně rychle nalézt. Stav ohořelého těla ovšem znemožnil okamžitou identifikaci,“ popsal operační důstojník českolipských hasičů Ladislav Vakula.

Příčinou požáru byla podle hasičů manipulace s otevřeným ohněm uvnitř dřevěného objektu. „Zda šlo o náhodu nebo úmysl nevíme,“ podotkl Vakula. Likvidaci požáru chaty komplikoval členitý lesní terén.

„Nebylo možné dojet na místo s těžkou požární technikou. Hasiči tak natahovali hadice zhruba 150 metrů od hasícího zdroje,“ přiblížila mluvčí libereckých krajských hasičů Zdenka Štrauchová.

Profesionálům z České Lípy a dobrovolníkům z Kravař a Stvolínek se během likvidace požáru chaty podařilo zabránit přeskočení plamenů na okolní les.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám