Hlavní obsah

Při požáru bytu v panelovém domě v Kroměříži zemřel člověk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kroměříž
Aktualizováno

Při požáru v bytě v panelovém domě v Páleníčkově ulici v Kroměříži dnes nalezli ohořelé tělo ženy. Uvedl to mluvčí krajských hasičů Libor Netopil a kroměřížská policejní mluvčí Barbora Balášová. Hasičům se požár podařilo zlikvidovat záhy, jednoho dalšího člověka záchranáři podle Netopila evakuovali.

Foto: Jiří Růžička, Právo

Ilustrační foto

Článek

"Případ převzali krajští kriminalisté," řekla Balášová. Policie bude mimo jiné zjišťovat, zda se žena nestala obětí násilného trestného činu nebo zda zemřela právě kvůli požáru.

Hořelo v obytné místnosti prvního nadzemního podlaží pětipatrového domu. "Hasiči provedli likvidaci požáru za použití vysokotlakého proudu. Následně bylo provedeno odvětrání vnitřních prostor a kontrola sousedních bytových jednotek, bez zjištěných známek rozšíření požáru," uvedl Netopil s tím, že na místě kromě policistů pracuje i vyšetřovatel hasičů.

Letos jde o první úmrtí při požárech ve Zlínském kraji. Při požárech v roce 2012 zahynulo šest lidí a 52 jich bylo zraněno, o rok dříve si požáry vyžádaly pět úmrtí a 55 zraněných. Hasiči ve Zlínském kraji loni vyjeli k 861 požárům, je to o stovku více než v roce 2011. Oheň loni způsobil škody za 63,6 miliónu korun, v roce 2011 to bylo 377 miliónů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám