Hlavní obsah

Při nočních nehodách umírali mladí řidiči, oba nezvládli řízení

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

České Budějovice/Most

Při dopravní nehodě, ke které došlo krátce po sobotní půlnoci na Českobudějovicku, zemřel teprve osmnáctiletý mladík, který řídil osobní auto značky Fiat. V podobnou dobu havaroval mezi obcemi Svinčice a Liběšice na Mostecku dvacetiletý řidič osobního automobilu, který taktéž svým zraněním podlehl.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Řidiči neuzpůsobili jízdu svým schopnostem a aktuálním podmínkám. Zaplatili za to životem. Ilustrační foto

Článek

Podle jihočeské policejní mluvčí Lenky Heřmanové osmnáctiletý šofér z Českobudějovicka zřejmě nepřizpůsobil rychlost automobilu stavu a povrchu silnice, přejel ze svého jízdního pruhu do protisměru, kde sjel ze silnice a následně narazil do stromu.

„Při dopravní nehodě se lehce zranil spolujezdec řidiče, který byl převezen k dalšímu ošetření do nemocnice. Příčiny a okolnosti této tragické dopravní nehody jsou předmětem dalšího šetření,“ sdělila Heřmanová s tím, že od 1. července zemřelo na silnicích v Jihočeském kraji již 18 lidí.

Tragický výsledek měla i nehoda na Mostecku. Mluvčí policie Daniel Vítek řekl, že dvacetiletý muž ve vysoké rychlosti dostal smyk, sjel ze silnice a narazil do stromu. Žena, která byla v autě s ním, je lehce zraněná. Policie nehodu stále vyšetřuje.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám