Hlavní obsah

Při nehodě u Pohořelic zemřeli tři lidé

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BŘECLAV

Na tři vzrostl počet obětí nedělní nehody tří osobních vozů na rychlostní silnici R 52 z Brna do Mikulova u odbočky na Novou Ves. Při srážce zemřela rakouská řidička a její spolujezdkyně. Totožnost třetí oběti není známa. Po nehodě, ke které došlo v neděli po 13 hodině srážka, byla v obou směrech uzavřena a objížďka vedena přes Novou Ves.

Foto: Jitka Maděrová
Článek

Vraky silnici zcela zatarasily a vozovku pokryla směsice rozlitého oleje a paliva. Části aut byly rozesety kolem místa střetu. O intenzitě nárazu vypovídá nejlépe skutečnost, že vytržený motor focusu ležel za svodidly deset metrů od vraku.

Mluvčí břeclavské policie Kamila Haraštová pro Novinky odpoledne uvedla: "Jedna osoba zemřela na místě, druhá při převozu do nemocnice. Zraněno bylo dalších šest lidí, z toho pět vážně."

Srážka při předjíždění

Podle výpovědí polské posádky opelu, který také havaroval, zavinila nehodu řidička vozu Ford Focus s vídeňskou poznávací značkou. Na přehledném místě v mírném oblouku rychlostní komunikace začala předjíždět nezjištěný automobil bílé barvy. Čelně přitom narazila do protijedoucího kombi Ford Mondeo s poznávací značkou Jihomoravského kraje. Do mondea pak zezadu narazil terénní vůz Opel Monterey s polskou značkou.

Ve focusu seděli v době nehody tři cestující, asi čtyřicetileté ženě za volantem již nebylo pomoci. Při převozu do nemocnice zemřela i její krajanka, nepotvrdilo se,  že druhá oběť je z mondea, v němž cestovali dva muži a dvě ženy. Další dvě ženy jely v terénním opelu. Hasiči na místo museli vyslat dvě profesionální jednotky a pomáhali při vystřihování lidí z vraků.

"Zraněné naložil je vrtulník a přivolané sanitky, a my zatím jsme na místě nehody, takže nevíme, do kterých nemocnice je odvezli," řekl jeden ze zasahujících policistů. Převezli je do Brna, jejich stav není znám.

Předjížděný ujel

Uniformované muže nejvíce zarazila bezohlednost řidiče neznámého bílého auta. Nehody se sice přímo nezúčastnil, z místa ale ujel bez poskytnutí pomoci. "Nemůže se vymlouvat, že nic neslyšel, to musela být obrovská rána," konstatoval policejní ředitel Okresu Břeclav plukovník Miroslav Stromecký, který byl k nehodě rovněž přivolán.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám