Hlavní obsah

Při nehodě na Mladoboleslavsku se zranili tři lidé. Dítě resuscitovali svědci

Mladá Boleslav

Tři vážně zraněné včetně dítěte si vyžádala v sobotu nehoda dvou osobních aut na Mladoboleslavsku. Řidič jednoho z aut zřejmě dostal smyk a vjel do protisměru. Těžce zraněné dítě pomáhali resuscitovat svědci.

Foto: HZS Středočeského kraje

Vážná nehoda na Mladoboleslavsku

Článek

Nehoda se stala v sobotu ráno u Horního Bousova a na pomoc vyrazili nejen hasiči ze Středočeského kraje, ale i Královéhradeckého. Podle policie jedno z vozidel dostalo v zatáčce smyk a přejelo do protisměru, kde se srazilo s dalším autem. Obě auta začala ihned po nehodě hořet.

Foto: HZS Středočeského kraje

Vážná nehoda na Mladoboleslavsku

„Ještě před příjezdem prvních jednotek se okolo jedoucím řidičům podařilo začínající požár zlikvidovat pomocí práškového hasicího přístroje a následně vyprostit zraněné osoby z havarovaných vozidel. Hasiči pomáhali záchranné službě při ošetřování osob,“ uvedl mluvčí hasičů Petr Svoboda.

Dítě bylo zraněno vážně, a proto pro něj operační středisko poslalo vrtulník. „U vážně zraněného dítěte školního věku byla nutná intenzivní lékařská péče. Do příjezdu posádky bylo svědky resuscitováno," uvedla mluvčí záchranářů Petra Effenbergerová s tím, že následně jej vrtulník převezl do hradecké nemocnice.

Foto: HZS Středočeského kraje

Vážná nehoda na Mladoboleslavsku

Dva dospělí lidé utrpěli vážná mnohočetná poranění. Byli při vědomí, po poskytnutí nezbytné péče je záchranáři převezli do nemocnic.

„Na místo vyjel také člen posttraumatického týmu, který poskytl první psychickou pomoc příbuzným účastníků nehody, uzavřel Svoboda.

Reklama

Výběr článků

Načítám