Hlavní obsah

Při nehodě 43 vozidel na D1 zraněno 25 lidí

Právo, Novinky, Milan Vojtek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Více než 40 havarovaných vozidel zablokovalo v sobotu po poledni u Domašova dálnici D1 ve směru na Brno. Při nehodách na několika kilometrovém úseku bylo 25 osob zraněno, z toho tři těžce. Dálnice byla uzavřena až do půlnoci.

Foto: Lucie Levá

Uršula Kluková v komedii "Na správné adrese aneb Holky z inzerátu"

Článek

Podle mluvčího jihomoravských hasičů Jaroslava Haida celkem havarovalo 43 vozidel, z toho 11 nákladních vozidel, 1 cisternový vůz, 26 osobních aut, 4 autobusy a 1 sanitní vozidlo ZZS Kraje Vysočina. Kalamitu odstaroval zhruba ve 12:15 střet tří osobních automobilů a kamiónu. Další srážky následovaly.

Podle operačního důstojníka dálničního oddělení v Domašově byla havarovaná vozidla rozeseta na zhruba čtyřkilometrovém úseku dálnice, na 173 - 176 kilometru D1 ve směru na Brno. Posádky dvou havarovaných aut museli hasiči vyprošťovat pomocí hydraulické techniky, ostatním zraněným poskytli předlékařskou pomoc a předávali je zdravotníkům.

Na místo se sjelo 20 sanitek, které rozvezly zraněné do brněnských nemocnic. Lékaři nemocnice u svaté Anny bojují o život mladé ženy s mnohačetnými poraněními. Podle poslední informace ČTK z 21. hodiny se žena nachází v kritickém stavu. Dvě těžce zraněné osoby, které ale nejsou ohroženy na životě, jsou v úrazové nemocnici.

Záchranáři měli velký problém k havarovaným vozům se vůbec dostat, neboť neukáznění řidiči zablokovali i odstavný pruh. Podle policisty to lékaři a hasiči řešili tím, že přijížděli směrem od Brna a poté se přes svodidla dostávali ke zraněným lidem.

Při odstraňování následků nehod zasahovalo celkem šest jednotek profesionálních hasičů, přistaven byl i autobus pro zraněné. Příčinu nehod, výši škody a další okolnosti šetří policie.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám