Hlavní obsah

Při nehodách zemřelo letos o Vánocích méně lidí než loni

PRAHA

Letošní Vánoce si v porovnání s loňskem vyžádaly výrazně méně obětí při dopravních nehodách. Během tří vánočních svátků letos zemřeli na silnicích dva lidé, vloni jich zahynulo osm. Celkem se během svátků stalo přes 500 nehod, což je zhruba o stovku méně než vloni. Klidnější Vánoce měli letos i pražští hasiči. Měli jen dvacet zásahů, což je podprůměr.

Článek

Způsobená škoda při 555 nehodách přesáhla 25 miliónů korun. Opilí řidiči způsobili 41 kolizí.

Bez obětí na životech se letos obešel první svátek vánoční, naopak na Štědrý den i druhý svátek vánoční zaznamenali policisté po jedné oběti dopravních nehod.

Na Štědrý den zemřel pětapadesátiletý řidič v Jaroměři na Náchodsku poté, co narazil se svým automobilem do sloupu veřejného osvětlení. O dva dny později zase při čelním nárazu dvou osobních aut u Opařan na Táborsku zahynul čtyřiatřicetiletý muž a pět dalších lidí bylo zraněno, tři z nich těžce.

Nejméně nehod se stalo na Štědrý den, kdy policisté napočítali 165 kolizí. To je téměř o 80 méně než vloni. Ve zbylé dva sváteční dny se stalo téměř shodně kolem 195 kolizí. Nejvíce opilých řidičů, celkem 21, zaznamenala policie 25. prosince.

Pražští hasiči vyjížděli hasiči méně než jindy

Méně než v jiné dny museli na Štědrý den vyjíždět pražští hasiči. Měli jsme jen 20 zásahů, což je podprůměr, řekl ČTK mluvčí hasičů Vít Pernica. Podle něj hasiči denně zasahují v průměru sedmadvacetkrát. V hlavním městě hořely o svátcích především kontejnery. Největší škoda - 750 000 korun - byla na novinovém stánku na Evropské ulici v Praze 6.

Policie ani záchranka nezaznamenaly v metropoli žádné výjimečné zásahy a podle nich letošní svátky nevybočovaly z průměru. Stejně klientů měla také záchytka v nemocnici Na Bulovce.

Podle mluvčího nemocnice Petra Macha pracovníci záchytky pravidelně zavírají lůžkovou část pro 20 lidí kolem 23:00. Stejně tomu bylo i o Vánocích. Větší nápor očekává záchytka tradičně až na Silvestra. "To bývá lůžková část plná už kolem jedné hodiny odpoledne," dodal Mach.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám