Hlavní obsah

Při hromadné nehodě na Českolipsku zemřel řidič auta

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Česká Lípa

Řidič osobního vozu zemřel v pondělí dopoledne při hromadné nehodě pěti aut na silnici první třídy mezi obcemi Jestřebí a Zahrádky na Českolipsku. Jedna spolujezdkyně utrpěla středně těžké zranění, silnice byla skoro čtyři hodiny uzavřená. Provoz se podařilo obnovit v půl třetí.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Nehoda se stala na silnici první třídy nedaleko Borku před 10.40.

„Řidič osobního vozu Renault jedoucí od České Lípy v lesním úseku mezi Zahrádkami a Jestřebím z nezjištěných důvodů vyjel do protisměru, kde se čelně střetl s nákladním vozidlem s návěsem převážejícím kamení,“ řekla českolipská policejní mluvčí Ivana Baláková.

Střet podle ní značně destruoval obě auta a odlétávající části zasáhly další dvě osobní auta jedoucí za renaultem. „Jedno vozidlo, co jelo v koloně za renaultem, sjelo do příkopu,“ dodala Baláková.

Nehodu nepřežil řidič jednoho osobního auta. „Jeho zranění byla neslučitelná se životem, lékař konstatoval úmrtí,“ řekl krajský mluvčí záchranné služby Michael Georgiev.

Jedna spolujezdkyně utrpěla středně těžké zranění. Byla při vědomí a záchranná služba ji letecky transportovala do liberecké nemocnice na traumacentrum.

Reklama

Výběr článků

Načítám