Hlavní obsah

Při bitce se skinheady anarchisté tasili zbraň

PRAHA

Více než sedm měsíců speciální útvar policie prošetřoval střet několika anarchistů se skinheady, který se odehrál 1. května na Vítězném náměstí v Praze 6. Nejednalo se však o jen tak nějakou bojůvku. "Ze strany anarchistů byla použita střelná zbraň," informovala Novinky Daniela Razímová z pražské policie.

Foto: Martin Tlustý

Největší počet cestujících mezi Kralupami a Prahou přepraví soupravy City Elefant, které na trase pendlují povětšinou ve zhruba půlhodinovém taktu.

Článek

Na případu pracovali kriminalisté pro odhalování závažné obecné kriminality. První květnový den se v Praze na Střeleckém ostrově uskutečnila demonstrace anarchistů na protest vstupu České republiky do Evropské unie. Radikálové se poté vydali na pochod do Stromovky. Patrně odtud se oddělila tříčlenná skupinka, která se poté na náměstí v Praze 6 střetla se skinheady.

"Dnešního dne v ranních hodinách byli zadrženi tři militantní příznivci anarchistického hnutí, kteří jsou podezřelí z účasti na incidentu a použití střelné zbraně," uvedla v úterý Razímová s tím, že míra jejich viny je předmětem dalšího šetření. V policejní síti v minulých dnech uvízli i tři příznivci hnutí skinheads, kteří byli obviněni z trestného činu výtržnictví.

Zadržení anarchisté jsou podle Razímové navíc podezřelí ze spáchání i další trestné činnosti. V souvislosti s květnovou bojůvkou policie pátrá po dalších podezřelých.

Reklama

Výběr článků

Načítám