Hlavní obsah

Při akci Závitek v Přerově odhalili vietnamské pěstírny marihuany

Právo, Petr Marek
Přerov

Tři dealery a výrobce drog vietnamské národnosti, dva muže (24 a 30) a jednu ženu (22), zadrželi v minulých dnech v rámci akce „Závitek“ přerovští kriminalisté. Zároveň odhalili tři pěstírny, zajistili jejich zařízení a také 953 rostlin konopí.

BEZ KOMENTÁŘE: Policejní akce ZávitekVideo: Policie ČR

 
Článek

„Muži jsou obviněni z trestného činu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy formou spolupachatelství. Na oba byl podán návrh vzetí do vazby, který byl akceptován. Žena, která je podezřelá ze stejného trestného činu, je vyšetřována na svobodě a zatím obviněna nebyla,“ řekl ve středu novinářům policejní šéf územního odboru Přerov Martin Lebduška s tím, že v regionu se jedná o jeden z největších drogových případů z poslední doby.

Čtyřiadvacetiletý pachatel ve dvou pronajatých domech v Přerově podle něj od května loňského roku do letošního 8. ledna vypěstoval 312 rostlin konopí. V jednom z domů pak usušil nezjištěné množství vypěstovaných rostlin a získal tak zhruba jeden kilogram sušiny.

Foto: Policie ČR

Odhalená pěstírna

Se svým společníkem pak rovněž v pronajatém objektu ve Šternberku, minimálně od loňského října do letošního 8. ledna, v důmyslně ukryté pěstírně vypěstovali 641 rostlin konopí o výšce až 62 centimetrů a dalších 524 rostlin konopí, které sklidili, usušili a dále distribuovali.

Foto: Policie ČR

Odhalená pěstírna

„Většina vyrobené marihuany končila na trhu v Olomouckém kraji. Pachatelům nyní hrozí až deset let za mřížemi,“ konstatoval Lebduška.

Reklama

Výběr článků

Načítám