Hlavní obsah

Přepadený pumpař honil lupiče po Chebu

Novinky, Rudolf Voleman

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

KARLOVY VARY

Obsluhy hned dvou benzínových čerpacích stanic na Karlovarsku musely v neděli čelit lupičům. V prostorách chebské benzínky v Ašské ulici dokonce maskovaný útočník střílel po prodavačkách z revolveru.

Foto: PRÁVO/Patrik Biskup

Ilustrační foto

Článek

"Muž si za regálem nasadil černou kuklu s otvory pro oči," řekla v pondělí mluvčí západočeské policie Jolana Číhová. "Poté přistoupil k pultu, kde na obsluhu namířil revolver a dvakrát vystřelil," popsala mluvčí, podle které si obě zaměstnankyně pumpy ve věku 24 a 25 let okamžitě lehly na zem. "Jedna z nich se pak doplazila do kanceláře, odkud zavolala policii. Druhá žena mezitím spustila poplašné zařízení," uvedla Číhová.

V ten okamžik vyšel ze šatny do obslužného prostoru další 21letý zaměstnanec. "Pachatele to zřejmě vylekalo, takže vyběhl z objektu a začal utíkat směrem k místnímu obchodnímu domu," řekla dále Číhová. Mladík lupiče pronásledoval, ale právě u obchodního domu jej ztratil z dohledu.

Policistům se ho asi za hodinu podařilo dopadnout. Z loupeže obvinili jednadvacetiletého Ukrajince, který čeká v cele na rozhodnutí soudu o jeho umístění do vazby. "Při přepadení nebyl nikdo zraněn a nevznikla ani škoda na majetku," uzavřela Číhová.

Druhý lupič byl úspěšnější 

Méně dramatický, ale pro lupiče úspěšnější průběh mělo přepadení benzínky u karlovarského Gejzírparku. "Dosud neznámý muž donutil obsluhu k vydání kasírtašky, v níž bylo 15 tisíc korun a 110 euro," uvedla karlovarská policejní mluvčí Eva Plíhalová. Před útěkem pachatel zamkl obsluhu v zadní místnosti.

Reklama

Výběr článků

Načítám