Hlavní obsah

Předstíral koupi prstenu, potom ukradl celé plato šperků

Novinky, niš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Způsobil škodu 300 tisíc korun. Neznámý pachatel odcizil 29. února plato se zlatými prsteny ve zlatnictví na Vinohradech ve Francouzské ulici. Neznámý zloděj přišel do obchodu krátce před 18. hod.

BEZ KOMENTÁŘE: Zloděje prstenů zachytila kameraVideo: Policie ČR

 
Článek

Pachatel nejprve předstíral zájem o koupi prstenu, takže mu prodavačka ukazovala různé typy. Na pultu si vždy nechala pouze jedno plato a byla velmi opatrná. Neznámý pachatel ale využil momentu, kdy žena sundala jeden prsten, aby mu jej mohla ukázat detailně, a s ukradeným platem se zbylými šperky utekl ven z prodejny.

Pachateli hrozí až pět let 

Muže zachytily bezpečnostní kamery a je podezřelý z trestného činu krádeže. „V případě dopadení a pravomocného odsouzení mu s ohledem na způsobenou škodu hrozí trest odnětí svobody až na pět let,“ uvedla tisková mluvčí Policie ČR Iveta Martínková.

Foto: Policie ČR

Neznámý muž ukradl plato se zlatými prsteny v hodnotě 300 tisíc korun.

Policii se stále ještě nepodařilo pachatele dopadnout, a proto se obrací s prosbou o pomoc na širokou veřejnost. Jakékoliv informace ohledně krádeže šperků mohou lidé sdělovat na bezplatné tísňové lince 158.

Reklama

Výběr článků

Načítám