Hlavní obsah

Před sebevraždou střelil manželku do hlavy

Novinky, Ladislav Schejbal

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PARDUBICE

Rodinné rozepře se zřejmě jednou provždy rozhodl ve středu dvě hodiny po půlnoci na pardubickém sídlišti Polabiny ukončit čtyřiačtyřicetiletý muž. Nejdříve vystřelil na svou o třináct let mladší manželku, sám pak spáchal sebevraždu skokem z desátého patra.

Foto: Jakub Sýkora

World GameMaster Tournament

Článek

"Střela však naštěstí hlavou ženy neprošla a uvízla v její čelisti. Na životě ji tak neohrozila a podle posledních informací, které jsem obdržela, je žena po ošetření v pardubické nemocnici mimo ohrožení života a schopná mluvit," sdělila mluvčí pardubické policie Dana Dolanová.

Vyjel výtahem do desátého patra a skočil

Manžel postřelené, který zbraň měl nelegálně, opustil podle stávajících šetření byt, výtahem vjel až do posledního desátého patra panelového domu, odkud skočil z balkonu dolů. Přivolaný lékař pak mohl konstatovat pouze smrt.

K případu byl povolán i pyrotechnik, neboť muž těsně před spácháním trestného činu údajně vyhrožoval ženě i použitím granátu. Po dopadu na zem měl prý ruce pod tělem, a tak musel prověřovat tuto skutečnost specialista. Granát však nalezen nebyl.

"Celá událost byla předána k došetření krajské službě kriminální policie a vyšetřování v Hradci Králové," shrnula Dolanová.

Reklama

Výběr článků

Načítám