Hlavní obsah

Pražský taxikář bez licence žádal 150 korun za kilometr

Praha

Asi čtyřnásobek nejvyšší povolené ceny požadoval v neděli po cestujících pražský taxikář. Nevěděl ale, že veze kontrolory. Ti navíc zjistili, že muž má zákaz činnosti. Taxikář jezdící načerno chtěl za cestu z Malé Strany na Smíchov 600 korun.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Dva pracovníci pražského magistrátu nastoupili do taxi jako figuranti před 23:00 na Dražickém náměstí. Řidiče pak požádali o odvoz k hotelu do Mozartovy ulice. Tato trasa je dlouhá zhruba čtyři kilometry. V Praze je maximální sazba stanovena na 28 korun za kilometr jízdy a 40 korun za nástup, takže cesta figurantů měla stát nejvýše kolem 150 korun.

Taxikář ovšem po příjezdu do cíle požadoval čtyřikrát větší částku. "Říkali jsme si, že ještě přijatelná by mohla být částka do 200 korun," řekla mluvčí strážníků Jana Přikrylová. "Magistrátním pracovníkům řidič navíc nevystavil ani stvrzenku o zaplacení," dodala.

Na taxikáře již v Mozartově ulici čekala hlídka strážníků. "Muže požádali o předložení dokladů potřebných k provozování taxislužby. Z nich další pracovník magistrátu zjistil, že řidiči byl pravomocně vysloven zákaz činnosti v silniční dopravě na území České republiky," uvedla mluvčí strážníků.

Městská policie proto řidiče zadržela pro podezření ze spáchání trestného činu a předala ho státní policii.

Reklama

Výběr článků

Načítám