Hlavní obsah

Pražské hlavní nádraží kompletně uzavřela nahlášená bomba ve vlaku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Kvůli nahlášené bombě v jednom z vlaků se ve čtvrtek dopoledne zastavil provoz na pražském hlavním nádraží. Na místě zasahovala policie spolu s hasiči. Vlaky nejen Praze a okolí nabíraly zpoždění v řádu desítek minut. Krátce před 10. hodinou policisté zásah ukončili a provoz mohl být obnoven.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Pražské Hlavní nádraží.

Článek

Bomba byla nahlášena před 8. hodinou ráno ve vlaku společnosti RegioJet 1003. Souprava, která měla jet do Pardubic, stála podle mluvčího pražské policie Jana Daňka na osmé koleji.

Policisté nejprve vyklidili tři přilehlá nástupiště. Kolem čtvrt na deset byla na žádost policie uzavřena i zbývající a cestující museli čekat na obnovení provozu v hale. Místo prohledávali pyrotechnici.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

„Pět minut před 10. byl zásah ukončen,” uvedl Daněk s tím, že policisté žádnou výbušninu nenašli a provoz proto mohl být postupně obnoven.

Policisté pátrají po muži, který zaměstnankyni drah oznámil uložení bomby. Je podezřelý z šíření poplašné zprávy.

„Cestujícím ze spoje RJ 1003, kteří nechtěli čekat na ukončení vyšetřování a obnovení provozu na hlavním nádraží, jsme umožnili storno jízdenky a vrátili jim jízdné v plné výši. Do cílové destinace tedy mohli cestovat jinými způsoby,” doplnila mluvčí společnosti RegioJet Radka Šťávová.

Foto: Česká dráhy

Mapa Českých drah ukazuje provoz rychlíků na tratích v ČR ve čtvrtek v 10:15. Červeně označeny jsou spoje, která mají zpoždění více než půl hodiny.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám