Hlavní obsah

Pražská policie v noci zcela uzavřela Jižní spojku a kontrolovala všechny řidiče

Praha

Při velké akci v Praze na Jižní spojce u Barrandovského mostu přistihli policisté několik opilých a zdrogovaných řidičů. Při obří kontrole uložili 397 pokut v celkové výši 222 tisíc korun a řidičům kamiónů čtyři kauce za celkem 115 tisíc korun.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Noční kontrolou silnice vyvrcholila dvoudenní bezpečnostní akce policistů z Prahy 4. Informoval o ní v sobotu policejní mluvčí Jan Daněk.

Policisté uzavřeli Jižní spojku v obou směrech včetně sjezdů a nájezdů v pátek v 21:00 a otevřeli ji v sobotu hodinu po půlnoci. Spolu se strážníky a celníky kontrolovali řidiče osobních i nákladních vozidel.

Zkontrolovali přes tisíc aut

Zjistili, že pět řidičů jelo pod vlivem drog, čtyři byli podnapilí a tři měli zakázáno řídit. Celkem odhalili 444 přestupků, zkontrolovali více než tisíc lidí a tisíc aut, uvedl Daněk. Bezpečnostní akce policistů z Prahy 4 nazvaná Uran začala už ve čtvrtek ráno a zaměřila se i na desátý pražský obvod.

Nejprve kontrolovali pracovníky na dvou stavbách. Chtěli zjistit, zda se tam nenacházejí lidé, po kterých je vyhlášeno pátrání nebo nemají platné povolení k pobytu. Spolu s celníky a inspektory práce zkontrolovali 284 osob. Po jednom člověku bylo vyhlášeno celostátní pátrání, další se na českém území zdržoval i přes zákaz pobytu a devět cizinců nedokázalo prokázat svou totožnost. Jeden z kontrolovaných se dokonce prokázal padělaným pasem.

V pátek ráno začala další část akce, při které policisté spolu se strážníky zkontrolovali dva objekty, v nichž se dlouhodobě neoprávněně zdržují lidé. Zadrželi v nich šest osob, se kterými bylo zahájeno přestupkové řízení, na jehož konci může být až tříměsíční zákaz pobytu v uvedené lokalitě.

Odpoledne měla policie naplánovanou dopravní akci, při které se zaměřila zejména na přestupek stání na vyhrazeném místě pro invalidy. Za necelé čtyři hodiny jich policisté zjistili 71.

Reklama

Výběr článků

Načítám