Hlavní obsah

Pracovník Spolany zemřel při čištění cisterny

PRAHA

Jeden z pracovníků neratovické chemičky Spolana se dnes smrtelně zranil při čištění cisterny. Následkům zranění okamžitě podlehl. Nehodu vyšetřuje policie i speciální komise ustavená vedením Spolany, informoval ČTK mluvčí chemičky Jan Martínek.

Foto: TVLinz-Röbl
Článek

Tragédie nastala ve 13:45 při čištění železniční cisterny. Podle Martínka dvaapadesátiletý muž při práci v cisterně omdlel. Jeho spolupracovník okamžitě zavolal pomoc, ale jeho kolegu již nebylo možné zachránit.

"Přesné příčiny úrazu a další okolnosti se teprve vyšetřují. Není možné nyní říci nic bližšího," řekl mluvčí.

Spolana zpřísnila bezpečnostní opatření

Odmítl zatím také upřesnit, zda muž měl na sobě odpovídající ochranné pomůcky. Připustil ale, že se nehoda nápadně podobá tragédii, která se odehrála ve Spolaně koncem loňského září. Tehdy dva muži vstoupili do cisterny bez ochranných pomůcek, nadýchali se dusíku a oba upadli do bezvědomí. Jeden z mužů na následky zranění později zemřel v nemocnici.

Na rozdíl od dnešního smrtelného úrazu šlo tehdy o pracovníky externí firmy. Spolana tehdy prohlásila, že externí firma i její pracovníci pracovali ve Spolaně v rozporu s firemními předpisy. Prohlásila také, že po úrazu zpřísnila bezpečnostní opatření a školení zaměstnanců. O to závažnější je i podle Martínka fakt, že dnes přes všechna opatření nastala podobná tragédie a navíc při ní zemřel kmenový zaměstnanec firmy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám