Hlavní obsah

Pracovník Securitas se přiznal k zinscenování loupeže

Právo, Novinky, Aleš Honus
FRENŠTÁT POD RADHOŠTĚM

Dosud nejvyšší ukradenou finanční částku v historii české kriminalistiky se podařilo zajistit severomoravským policistům. Ze zinscenování loupežného loupežního předpadení dodávky společnosti Securitas ČR, které se odehrálo loni v září a při němž se ztratilo 27 milónů korun, byli v pátek obviněni dva zaměstnanci firmy.

Foto: Archiv

.

Článek

Jeden z mužů se pod tíhou důkazů přiznal, v těchto okamžicích se rozhoduje o vzetí obou mužů do vazby. Vozidlo Citroën Berlingo se z parkoviště u frenštátského obchodního domu Hruška ztratilo loni 16. září brzo ráno. Stalo se tak ve chvíli, kdy jeden ze dvou pracovníků agentury Securitas vstoupil do prodejny.

Zmizení vozidla i s řidičem a penězi spolujezdec po několika minutách nahlásil policii. Šoféra, připoutaného ke stromu za městem, pak o něco později objevil náhodný chodec. Dodávka bez peněz stála opodál.

Podle policie řidič Pavel D. přepadení zinscenoval spolu se svým komplicem Tomášem H., který rovněž pracoval v agentuře. Peníze v lese spolu přeložili do jiného auta, které Tomáš H. odstavili na nedalekém sídlišti. Přišli si pro něj až za několik dní. Policie tento týden zajistila 26 miliónů v pronajaté garáži v Klimkovicích na Novojičínsku. Milión už stačili utratit.

Šéf Securitas: je to veliké zklamání

Ředitel agentury Securitas ČR Aleš Křeček řekl: "Jako pokaždé v tomto státě máte více informací, než mám já. Policie mne informovala jen neoficiálně o tom, že byla nalezena větší část odcizené částky a zadržela dva naše bývalé zaměstnance." Dodal, že odhalení policie ho velice překvapilo. "Zaměstnáváme několik stovek lidí, a tak dva zatčené neznám. Ale v každém případě je to pro mne veliké zklamání," dodal.

Řidič, který nehodu zřejmě zinscenoval, podle něj požádal o ukončení pracovního poměru ihned po události. "Tvrdil, že už nikdy by nechtěl prožít takové přepadení. Nabízeli jsme mu pomoc psychologa, tu ale odmítl," dodal Křeček.

Reklama

Související témata:

Související články

Lupiči přepadli auto plné peněz

Auto bezpečnostní agentury Securitas ČR plné peněz přepadli a unesli ve čtvrtek kolem osmé hodiny ráno dosud neznámí ozbrojení lupiči ve Frenštátě...

Výběr článků

Načítám