Hlavní obsah

Pozlacený Ježíš byl zabalený v dece

Právo, ner

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Svitavy

Pozlacenou sochu Ježíše našli minulý týden dva muži na kraji lesa u silnice mezi Trstěnicemi a Dolním Újezdem na Svitavsku. Byla zabalena do červeno-modré kostkované deky.

Foto: Policie ČR

Pozlacená socha Ježíše ležela zabalená v dece.

Článek

„Kovová pozlacená soška o rozměrech 64 x 80 cm zabalená do tmavé deky s károvaným motivem byla opřená o strom,“ upřesnila mluvčí svitavské policie Hana Kvaizarová.

Od pátku do neděle policisté ve službě s fotografií obcházeli kostely, kapličky i hřbitovy a marně hledali majitele poměrně cenné sochy, tedy i kříže, na kterém byla socha zřejmě původně upevněna.

V pondělí se situace změnila. Díky tomu, že se informace o Ježíšovi dostala na policejní web, přihlásilo se víc zájemců, byť nikdo z nich v minulém týdnu zcizení nehlásil. „Teď nemůžeme říci, jestli se hlásí skutečný vlastník, věc prověřujeme, šetření tedy pokračuje,“ řekla Právu Anna Štegnerová ze svitavského policejního ředitelství.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám