Hlavní obsah

Požáry vánočních stromků zkazily v Hradci Štědrý den ve dvou rodinách

Právo,

Pokažené Vánoce hned ve dvou domácnostech v Hradci Králové. A pokaždé stejný viník - požár vánočního stromečku. V jednom případě se stal byt po požáru zcela neobyvatelný, v druhém není škoda tak vysoká, byl však zraněn jeden z uživatelů postiženého bytu.

Foto: HZS Královéhradeckého kraje

Následky požáru v královéhradecké Mýtské ulici.

Článek

„K prvnímu požáru jsme vyjížděli po páté hodině večer do Mýtské ulice v centru města. V bytě v druhém nadzemním podlaží připravovali obyvatelé bytu po večeři dárky a náhle zjistili, že začíná hořet stromeček,“ uvedla mluvčí hasičského záchranného sboru Martina Götzová. Požár se sice podařilo dostat velmi brzy pod kontrolu, ale celý byt byl silně zakouřený, bylo nutné ho odvětrat pomocí přetlakové ventilace.

Foto: HZS Královéhradeckého kraje

Následky požáru v královéhradecké Mýtské ulici.

„Požár, který s největší pravděpodobností vznikl od vánočního světelného řetězu, napáchal škody za asi 50 tisíc korun. Díky včasnému zásahu byl zachráněn majetek ve výši asi jednoho milionu korun,“ pokračovala Götzová s tím, že plameny se od stromečku rozšířily i na blízký nábytek a zničily celou kuchyňskou linku.

Na místo události povolal vyšetřovatel hasičů experta z Institutu ochrany obyvatelstva Lázně Bohdaneč, aby pomohl s určením příčiny vzniku požáru od elektrické instalace. Byt je v současné době neobyvatelný a postižená rodina se uchýlila k příbuzným.

Foto: HZS Královéhradeckého kraje

Následky požáru v královéhradecké Třebechovické ulici.

Další výjezd měli hradečtí hasiči po deváté hodině večer, kdy hořelo v šestém nadzemním podlaží panelového domu v Třebechovické ulici.

„Požár lokalizovali obyvatelé garsonky před příjezdem jednotek, hasiči následně vše dohasili a odvětrali obytné prostory. I za touto událostí stál požár vánočního stromku, který zapříčinila pravděpodobně prskavka,“ prozradila tisková mluvčí.

Nesprávné používání pyrotechniky způsobilo nejen škodu ve výši asi 30 tisíc korun, ale také přivodilo zranění jednomu uživateli bytu. Toho předali hasiči do péče záchranářů a následně byl převezen do zdravotnického zařízení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám