Hlavní obsah

Požár v Chropyni způspbil škody za deset miliónů

Právo, Jiří Růžička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

CHROPYNĚ

Rozsáhlý požár likvidovali ve středu hasiči v odštěpném závodě Aliachem Technoplast Chropyně. Oheň zachvátil část jedné z výrobních hal a sklady s uschovanými rolemi barexu, druhu koženky, informoval Právo mluvčí Hasičského záchranného sboru Zlínského kraje Ivo Mitáček.

Foto: Jan Kaše

Jaroslav Hausner ukazuje, které budovy v části Roudná ještě stojí, a které byly již zbourány

Článek

"Požár vznikl před 14. hodinou odpoledne, první informaci o něm hasiči získali ve 13.50 hodin. Na místo okamžitě vyjela jednotka profesionálních hasičů z Kroměříže se dvěma cisternami, kterou posílila jednotka podniku Aliachem a. s., odštěpný závod Technoplast Chropyně," uvedl Mitáček.

Hasiči se oheň v průmyslovém objektu snažili zvládnout proudy vody a v hustě zakouřeném vnitřním prostoru haly museli zasahovat v dýchacích přístrojích.

"Kvůli rozsahu požáru vyjely na místo postupně další jednotky a cisterny profesionálních i dobrovolných hasičských sborů z Holešova, Kroměříže, Chropyně, Hulína, Kojetína a Přerova. Voda do areálu a k místu požáru dopravovalo více než deset cisteren. Na místě zasahovaly jednotky i z vysokozdvižné plošiny," řekl Mitáček.

Protože hrozilo, že by se z hořících materiálů mohly uvolňovat nebezpečné látky, byl o události informován i starosta města a varování zaznělo i v městském rozhlase. Naštěstí vítr odnášel nebezpečné zplodiny mimo hlavní obytnou část města.

"Vyšetřovatel hasičů z Kroměříže zahájil první kroky ke zjištění příčiny vzniku požáru. Pro jeho rozsáhlost a pokračující zásah hasičů však bude možné ve vyšetřování postupovat dál až ve čtvrtek," doplnil Ivo Mitáček s tím, že majitel firmy předběžně odhadl škodu na částku přesahující deset miliónů korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám