Hlavní obsah

Požár u Hard Rock Café po zápasu Sparty: žháři hořícím gaučem blokovali vchod

Novinky, Jiří Forman

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Skupina výtržníků založila v noci na pátek požár v centru Prahy. Zhruba pět mladíků vytáhlo před rockový klub Hard Rock Café na Malém náměstí v Praze 1 pohovku, kterou kterou zapálili pravděpodobně zápalnou lahví, a zatarasili jí vchod. Nebýt včasného zásahu policie, mohla se na místě odehrát mimořádná tragédie.

Žháři hořícím gaučem blokovali vchod do Hard Rock CaféVideo: Jiří Forman, Novinky

 
Článek

Pět maskovaných mladíků podle svědků nejdřív začalo na náměstí házet kameny. Potom vtrhli do foyer Hard Rock Café, odkud vytáhli ven sedačku, kterou zapálili pravděpodobně zápalnou lahví. Na hořící pohovku pak začali házet ratanový nábytek ze zahrádky a pokusili se ohněm zabarikádovat vchod. Poté se dali na útěk.

Celá událost trvala  podle svědků zhruba tři minuty.

Foto: Jiří Forman, Novinky

Skupina výtržníků založila v noci na pátek požár v klubu Hard Rock Café centru Prahy.

Naštěstí kolem projížděl vůz speciální pořádkové jednotky, která zahlédla kouř od klubu. Za pomoci hasicích přístrojů pohovku i nábytek uhasila a šla dovnitř evakuovat návštěvníky klubu.

"Ano, můžeme potvrdit útok v Hard Rock Café, který spáchalo pravděpodobně pět mladíků. Na místo dorazili kriminalisté a policejní pyrotechnik. Ti celou událost prověřují," řekla Novinkám pražská policejní mluvčí Jana Rösslerová.

Foto: Jiří Forman, Novinky

Skupina výtržníků založila v noci na pátek požár v klubu Hard Rock Café centru Prahy.

Dodala, že nemůže vyloučit, že událost má souvislost se čtvrtečním večerním fotbalovým utkáním Sparty a nizozemského Feyneoordu, který letenský klub vyhrál 2:0. [celá zpráva]

Podle některých svědků byli útočníci zahaleni v igelitových pytlích, které před útokem roztrhali.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám