Hlavní obsah

Požár skladové budovy vystrašil obyvatele Zlína

Právo, Aleš Fuksa

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zlín

Rozsáhlý požár poblíž čerpací stanice v centru Zlína likvidovalo v pátek ráno devět jednotek profesionálních i dobrovolných hasičů. Nikdo se naštěstí nezranil.

Požár ve ZlíněVideo: Aleš Fuksa, Právo

 
Článek

Oheň zachvátil skladovou budovu o rozměrech deset krát třicet metrů. Dým stoupal vysoko nad hořící budovu a vítr jej odklonil od zabydleného centra krajského města. „Jednalo se o naskladněný materiál, například nábytek, ledničky a různé další spotřebiče z domácností,“ upřesnila mluvčí hasičů Lucie Javoříková.

Foto: Aleš Fuksa, Právo

Hasiči likvidují požár skladové haly poblíž centra Zlína.

Na otázku Práva, zda došlo k ohrožení obyvatel a úniku nebezpečných látek do ovzduší, mluvčí odpověděla: „Do ovzduší šel rozsáhlý velký kouř, který byl ale jen po dobu několika minut. Obyvatelům nejbližšího okolí bylo doporučeno, aby nevětrali, nechali zavřená okna a popřípadě nevycházeli z domů. Ale nějaké další ohrožení zde nebyla a žádné závažné zplodiny se v ovzduší nenacházely.“

Foto: Aleš Fuksa, Právo

Hasiči likvidují požár skladové haly poblíž centra Zlína.

Zásah byl komplikovaný dostupností samotného místa. „Hasiči museli neustále pendlovat mezi nedalekým nákupním centrum Kaufland a místem požáru, aby dováželi z hydrantu vodu,“ podotkla mluvčí.

Foto: Aleš Fuksa, Právo

Hasiči likvidují požár skladové haly poblíž centra Zlína.

K události hasiči vyjížděli před půl osmou ráno. Lokalizovat ohnisko se jim podařilo po necelé hodině. Výše škod ani příčina požáru nejsou dosud známy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám