Hlavní obsah

Požár horské chaty v Krkonoších zavinil její majitel, zaplatil životem. Policie případ odložila

– Krkonoše

Požár horské chaty ve Velké Úpě v Krkonoších s největší pravděpodobností zavinil její majitel, který při požáru uhořel. Na dotaz Novinek to v úterý řekl mluvčí policie Lukáš Vincenc. Chata shořela do základů v únoru. Policie nyní vyšetřování odložila.

Foto: HZS Královéhradeckého kraje

Při požáru chaty zemřel jeden člověk.

Článek

„Z provedeného šetření ve spolupráci s hasiči a provedených expertiz nebyly zjištěny skutečnosti, které by nasvědčovaly úmyslnému jednání jiné osoby. Rovněž nebyly zjištěny ani žádné jiné podezřelé okolnosti nasvědčující spáchání trestného činu,“ řekl mluvčí policie.

Podle něj kriminalisté v těchto dnech případ odložili. Při vyšetřování jim práci komplikovalo malé množství stop. „S ohledem na celkovou devastaci stop působením požáru se jako nejpravděpodobnější příčina jeho vzniku jeví nedbalostní jednání uživatele chalupy při manipulaci s elektrickými spotřebiči,“ vysvětlil Vincenc.

Foto: HZS Královéhradeckého kraje

Při požáru chaty zemřel jeden člověk.

Horská chata shořela 22. února v noci. Několik jednotek hasičů s požárem bojovalo několik hodin také pomocí čtyřkolky a sněžných skútrů, protože práci jim komplikovalo náledí. K hašení používali také sníh. Protože byl požár příliš rozsáhlý, nechali hasiči chatu dohořet a dohlíželi pouze na to, aby se plameny nerozšířily na další objekty.

Na místě našli hasiči mrtvého majitele chaty. Podle MF Dnes šlo o požár Kneifelovy chalupy, při kterém zemřel patriot a hajný Krkonoš Josef Tylš. Jeho rod se zapsal do historie dřevařství, hajný patřil mezi poslední horaly, kteří sváželi dřevo na saních.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám