Hlavní obsah

Požár dvou stodol na Klatovsku má zřejmě na svědomí desetiletý školák

Právo, pab

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Klatovy

Požár dvou stodol v Dobroticích na Klatovsku z letošního června má zřejmě na svědomí desetiletý hoch. Je to hlavní vyšetřovací verze, na které podle informací Práva kriminalisté pracují.

Foto: HZS Plzeňského kraje

Požár v Dobroticích

Článek

„Policisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu poškození cizí věci. Nikoho zatím neobvinili,“ řekla klatovská policejní mluvčí Dana Ladmanová.

Bližší informace ale s ohledem na stále probíhající vyšetřování nesdělila.

Podle jiného zdroje se měl školák přiznat, že si v jedné ze stodol rozdělal oheň, který se pak rychle rozšířil na sousední objekt. Žár také poškodil fasádu, okna a balkonové dveře u nedaleko stojícího rodinného domu. Oheň způsobil škodu více než tři miliony korun. Požár tehdy hasilo patnáct jednotek z Plzeňského i Jihočeského kraje.

Foto: HZS Plzeňského kraje

Požár v Dobroticích

„Jednu stodolu zcela zničil, druhou se podařilo částečně zachránit. Poškozen byl také přilehlý dům,“ uvedl bezprostředně po události krajský mluvčí hasičů Petr Poncar. Doplnil, že během zásahu hrozil výbuch tlakové lahve, kterou hasiči museli vynést a ochladit. „Do bezpečí jsme dostali i dva koně,“ dodal Poncar.

Reklama

Výběr článků

Načítám