Hlavní obsah

Požár chemičky v Lovosicích: Škoda za desítky milionů korun

Novinky, kub

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Lovosice

Požár chemičky v Lovosicích, v jejímž areálu hořelo ve čtvrtek v podvečer, způsobil podle předběžných odhadů vyšetřovatelů škody za desítky milionů korun. Podnikoví hasiči jsou v pátek dopoledne stále na místě z preventivních důvodů. Při zásahu se tři hasiči zranili.

Foto: Vojtěch Hájek, ČTK

Požár v areálu chemičky v Lovosicích (29. srpna 2019).

Článek

V chemičce hořel sklad surovin k výrobě viskózového vlákna. „Škody jdou podle předběžných odhadů do desítek milionů korun,“ sdělila Novinkám mluvčí policie Alena Bartošová. Prvotní odhady hovoří o nejméně čtyřiceti milionech.

Mluvčí záchranky Prokop Voleník uvedl, že jeho kolegové z místa odvezli jednoho člověka, který se nadýchal kouře. Při zásahu se rovněž zranili tři hasiči.

Z preventivních důvodů zůstala na místě jednotka podnikových hasičů. Příčiny požáru budou předmětem vyšetřování, podle Bartošové se s ním začne až po úplném dohašení požáru, k čemuž v pátek ráno ještě nedošlo.

Foto: Vojtěch Hájek, ČTK

Požár chemičky v Lovosicích

Požár vypukl v hale o rozměrech deset krát 15 metrů. „Byla to stará plechová hala, ve které jsme měli uskladněné suroviny pro další zpracování. Mezi těmi surovinami byl polyester, polyamid a aramid, je to umělohmotné vlákno, které vzplálo,“ řekl ČTK jednatel společnosti Glanzstoff Bohemia Milan Grmela.

Firma Glanzstoff Bohemia se nachází v areálu průmyslové chemie, kde je také Lovochemie, Preol a další menší podniky.

Reklama

Výběr článků

Načítám