Hlavní obsah

Požár bytovky zřejmě vznikl od svíčky, nájemníka stíhají za obecné ohrožení

Právo, Patrik Biskup

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Klatovy

Až na pět let vězení může skončit ve vězení 34letý muž z Klatovska, kterého podle informací Práva policie začala trestně stíhat za obecné ohrožení z nedbalosti. Viní ho z dubnového požáru bytového domu v Kolinci, kde byl jedním z nájemníků.

Foto: HZS Plzeňského kraje

Požár v domě na Klatovsku zřejmě vznikl od svíčky

Článek

„Čtyřiatřicetiletý muž si od komisaře převzal usnesení o zahájení trestního stíhání pro přečin obecné ohrožení,“ potvrdila v pondělí Právu mluvčí klatovské policie Dana Ladmanová.

Podle ní se měl uvedeného trestného činu dopustit tím, že z nedbalosti způsobil požár se značnou škodou na cizím majetku. „Bez dohledu zanechal v obývacím pokoji hořící svíčku a vzdálil se z místnosti,“ doplnila Ladmanová.

Podle závěru vyšetřovatelů nechal bez dozoru hořet svíčku, od které chytlo nejprve zařízení podkrovního bytu a následně se oheň rozšířil na střechu. Hasiči museli evakuovat 15 lidí a způsobená škoda se vyšplhala na několik miliónů korun.

Obviněný muž tehdy z domu utekl, aniž by ostatní nájemníky varoval. Policisté ho krátce na to zadrželi a v dechu mu naměřili téměř půldruhé promile alkoholu.

Muž se podle informací Práva přiznal, že na konferenčním stolku zapálil svíčku, aby uctil svého zemřelého otce.

Připustil, že do svíčky mohl nechtěně strčit, když odcházel na záchod. Nevyloučil ani možnost, že ji shodil jeho pes, který po bytě volně pobíhal. Úmyslné založení požáru ale popřel. Požár se prý pokusil hasit sám, když se mu to nepodařilo, z bytu měl podle obvinění policie utéct, aniž by kohokoliv varoval.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám