Hlavní obsah

Požár autodílny na Rychnovsku ohrozil penzion, škoda za čtyři miliony

Novinky, kub
Skuhrov nad Bělou

Zhruba čtyřmilionovou škodu způsobil podle vyšetřovatelů rozsáhlý požár autodílny ve Skuhrově nad Bělou v okrese Rychnov nad Kněžnou. Stavba vyhořela v noci na středu. Hasiči museli také evakuovat dvacet lidí z vedlejšího penzionu.

Foto: HZS Královéhradeckého kraje

Plameny způsobily škodu za čtyři miliony.

Článek

Hasiči vyrazili k požáru krátce po půlnoci, hořelo v Hrašticích, které jsou částí Skuhrova. „Při příjezdu hasičů na místo události byl už objekt celý v plamenech,“ sdělila ve středu mluvčí hasičů Martina Götzová.

V Ivančicích hořela hala, škoda čtyři miliony korun

Krimi

Hasiči museli zasahovat pouze zvenčí budovy, uvnitř byly totiž tlakové lahve a zásah by tam byl příliš nebezpečný. „Hrozilo zhroucení střešní konstrukce a hasiči neměli dostatek informací o tom, jaké další nebezpečné materiály mohou v dílně být,“ popsala mluvčí s tím, že plameny se nakonec podařilo zkrotit krátce před 2. hodinou.

Vedle autodílny je penzion, ve kterém byla v době požáru zhruba dvacítka lidí. „Všichni se dostali v pořádku ven mimo budovu,“ upřesnila Götzová.

Foto: HZS Královéhradeckého kraje

Požár autodílny na Rychnovsku

Příčinu požáru vyšetřují hasiči se specialisty z Institutu ochrany obyvatelstva a policií. „Výše škody, kterou plameny napáchaly, byla předběžně odhadnuta na čtyři miliony korun. Požár poškodil nejen vybavení autodílny a budovu samotnou, ale uvnitř byla také dvě vozidla,“ dodala mluvčí.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám