Hlavní obsah

Požár a a výbuch plynu zranil v Hranicích dva lidi

Právo, Novinky, Miloslav Hradil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

HRANICE

Dva lidé byli zraněni v úterý dopoledne při požáru asfaltu a následné explozi propan-butanu na dvoře rodinného domu v Hranicích-Slavíči na Přerovsku.

Foto: Střední škola železniční, technická a služeb

Žáci střední školy železniční, technické a služeb v Šumperku se stali dobrovolnými dárci krve.

Článek

"Majitel chtěl v domě udělat izolaci, a proto s kamarádem venku na dvorku připravovali asfalt. Ten se jim však od propan-butanu vznítil a došlo k lehké explozi plynu doprovázeného hořením," řekla Právu mluvčí Hasičského záchranného sboru Olomouckého kraje Vladimíra Hacsiková.

Na místě podle ní utrpěly zranění dvě osoby. Majitel domu měl popálenou ruku a bok, jeho kamarád dopadl hůř. Utrpěl popáleniny na 40 procentech těla a musel být vrtulníkem přepraven na popáleninové centrum do Ostravy.

Na místě zasahovali profesionální jednotky hasičů z Lipníka nad Bečvou a Hranic. "Požár, který zničil sud s asfaltem a dvě role linolea, zlikvidovali během deseti minut. Škodu stanovil vyšetřovatel na pět set korun, hasiči uchránili majetek v hodnotě 100 tisíc korun," uvedla mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám