Hlavní obsah

Povodňový podvodník zaplatí za falešné konto 30 tisíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Za falešné povodňové konto zveřejněné na internetu uložil v úterý Obvodní soud pro Prahu 1 Dmitriji Kupcovovi (37) pokutu ve výši 30 tisíc korun. Pokud ruský podnikatel nezaplatí, půjde na osm týdnů do vězení. Obžalovaný se na místě odvolal.

Foto: Zuzana Maňáková

Prostějov vs. Znojmo - penalta

Článek

Kupcov umístil v době loňských srpnových záplav výzvu na internet, ve které zveřejnil konto, kam mají lidé posílat peníze pro postižené. Podnikatel ale touto cestou žádné peníze nedostal, protože na výzvu nikdo nereagoval. Obžalovaný cizinec od začátku popírá, že by plánoval peníze si ponechat. Tvrdí, že finanční částku chtěl poslat příslušným institucím.

Soud mu ale neuvěřil, soudce Vladimír Hermann ho uznal vinným z pokusu o podvod. Původně mu trestním příkazem vyměřil pokutu 60 tisíc korun; Kupcov ale podal takzvaný odpor, a proto se dnes konalo hlavní líčení.

Cizinec trvá na své nevině

Proti dnešnímu rozsudku se na místě odvolal. Státní zástupce, jež pro něj požadoval pokutu ve výši 20 tisíc korun, se zatím nevyjádřil. Případem se bude zabývat ještě pražský městský soud.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám