Hlavní obsah

Potápěči vylovili tělo hledaného Ukrajince

Novinky, Patrik Biskup

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

DOLANY

Policejní potápěči v pondělí krátce před polednem vylovili z řeky Úhlavy v Dolanech na Klatovsku tělo ukrajinského dělníka, kterého v noci z 15. na 16. února při rvačce údajně srazil do řeky jeho známý z práce.

Foto: Antonín Šácha

Kontrola hnízda.

Článek

"Tělo jsme objevili asi 50 metrů od místa, kde Ukrajinec zmizel pod hladinou. Muž v ledové vodě zemřel zřejmě na zástavu srdce. Co bylo přesnou příčinou smrti, určí až soudní pitva," řekl klatovský policejní ředitel Karel Raška.

Pátrání po pohřešovaném Ukrajinci komplikoval led na řece. "Až nyní, kdy ledový krunýř povolil, jsme mohli nasadit potápěče," dodal Raška.

Pohádali se kvůli láhvi vína

Záminkou k potyčce mezi oběma muži byla vypitá láhev vína. Pětapadesátiletý muž z toho obvinil cizince a napadl ho. Přetahovali se až ke břehu. Tam útočník Ukrajince udeřil do břicha tak silně, že ten po ráně zavrávoral a spadl do vody. Muž potom z místa odešel. Druhý den za ním do řeky ještě naházel jeho osobní věci.

Policii se přiznal po dvou dnech, kdy Ukrajince sháněl zaměstnavatel. Klatovská státní zástupkyně Jiřina Vítovcová uvedla, že původně byl podezřelý muž obviněn z trestného činu pokusu těžké újmy na zdraví. "Nyní, kdy se našlo tělo, bude jednání překvalifikováno jako dokonané ublížení na zdraví s následkem smrti, kde je sazba pět až dvanáct let," upřesnila Vítovcová.

Reklama

Související témata:

Související články

Kamaráda kvůli flašce hodil do ledové řeky

Pětapadesátiletý zaměstnanec firmy Vetamix v Dolanech na Klatovsku v návalu vzteku nad prázdnou lahví od vína hodil v pátek v noci svého spolupracovníka ...

Výběr článků

Načítám